سیره اهل بیت (ع) الگوی معیار در دانشوری دینی است
به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، با توجه به اتمام پیش نشستهای علمی کنگره بین المللی سید مرتضی علم الهدی(ره) که با هدف بزرگداشت مقام علمی دانشمند و متفکر عظیم الشان شیعه در هزارمین سالگرد رحلت ایشان توسط نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم طی آذر و بهمن ماه سال جاری در قالب ۷ پنل و ۳۹ نشست برگزار شد، طی مراسمی از آثار «سیدمرتضی (ره) علم الهدی» رونمایی شد.
در بیانیه اختتامیه این مراسم نکاتی مطرح شد که در این گزارش به برخی از نکات مطرح شده در این بیانیه اشاره شده است.
سیره اهل بیت (ع) الگوی معیار در دانشوری دینی است و بر پایه این الگو میتوان به معیارهای دانشمند تَراز و شاخص در مکتب اهل بیت(ع) اشاره کرد، نخستین تراز، تخصص و تبحر علمی در سطح اشراف بر ابعاد متنوع دین مبین اسلام است و جامعنگری در تبیین دین اسلام از طریق کتابهای فاخر و متقن، اشتهار به معنویت و دین ورزی عملی، ترجمان سدید و استوار آموزههای اسلام با زبان گویا و قلم رصین، رصد اندیشهها، جریانها و نحلههای فکری دگراندیش زمانه و روزگار و.. را میتوان از دیگر معیارها برشمرد.
همچنین نکاتی همچون، گفتگوی علمی، تعامل اخلاقی و تفاهم فکری با مذاهب اسلامی با رعایت اخلاق نقد و ادب اسلامی، ارج گذاری علم و عالم، اندیشه و اخلاق، میراث فکری، فرهنگی و علمی، تلاش در پویایی حوزههای علمی و فکری جهان اسلام، مسئولیت پذیری اجتماعی و توجه به نیازهای فرهنگی، سیاسی جامعه اسلامی و تلاش برای تقریب اندیشه از طریق نقد و نظر عالمانه و زدودن موانع وحدت جهان اسلام از دیگر معیارهای دانشمند تراز و شاخص در مکتب اهل بیت (ع) است.
در بخش دیگر این بیانیه به نقشهای متنوع علمی، فرهنگی و اجتماعی سید مرتضی در روزگار خودش اشاره شده و هفت نقش تبیین شده است، که تبیین و دفاع عقلانی از اصول مذهب تشیع و دین اسلام،
ترسیم و تثبیت خطوط کلی اندیشه اسلامی در اندیشه شیعی، ابتکار و نوآوری علمی در آراء و اندیشه،
پایه گذاری شماری از اصول و قواعد علوم اسلامی، مدیریت پویای حوزه علمیه تشیع و حمایت از نخبگان،
مسئولیت پذیری اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و مرجعیت دینی و فتوایی جهان تشیع از جمله این نقشهاست.